Hantverk & konst

En helgkurs för dig som vill lära dig att teckna, skissa och öva på din akvarellteknik. I den här kursen övar vi seendet och förståelsen för motivet vi har framför oss.

Kursinnehåll
Dag ett jobbar vi med teckning och skisser. Skissen är grunden för att framgångsrikt jobba vidare med sitt måleri. Vi går igenom valörkontrast i stilleben, perspektivregler i stadsmotiv, djur och människor i rörelse samt proportioner och uttryck i porträtt. Vi provar olika material för att teckna så som blyertspennor, kol och torr pastell. Dag två fokuserar vi på akvarellteknik och ser på hur man använder olika penseldrag, jobbar snabbt och använder olika speciella effekter som tillhör akvarellmåleri. Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som har mer erfarenhet.

Om kursledaren
Konstnären Olga Karlsson från Kil är en mycket uppskattad kursledare med många års erfarenhet av att hålla kurser i måleri i olika medier såsom akvarell, olja och akryl. Hon är utbildad arkitekt och drev i unga år en konstskola tillsammans med sin syster.

Tid: Lördag 26/2 och söndag 27/2 kl 10.30-16.30
Plats: Konstasken, Kristinehamns konstmuseum, Dr Enwalls väg 13 C, 681 84 Kristinehamn
Kostnad: 1500 kr (material ingår ej, du får en förteckning över vilket material du behöver innan kursstart)
Anmälan: kim.lundberg@sv.se, 0550-230 230 eller här på hemsidan senast den 16/2.Denna kurs sker i samarbete med Kristinehamns konstmuseum.

SV följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd och arbetar för att all vår verksamhet ska vara så coronasäker som möjligt. Välkommen att kontakta ditt lokala SV-kontor för mer information.