Djur, natur & miljö

Den här kursen hjälper dig att bli en god och ansvarsfull jägare. Start 12 september 2019 med sammanlagt 15 sammankomster på totalt 30 studietimmar. Efter teoriprovet följer en avslutande skyttedel under våren 2020.
Vi använder studiematerialet, Din väg till jägarexamen, lanserat av Jägarnas Riksförbund inklusive ljudbok.

Kursinnehåll: Djur och natur, viltvård, jaktformer, jakthundar, vapenhantering och skytte. Under kursen får du också kunskap om vilka bestämmelser som reglerar jakten.

Vår kursledare heter Dennis Fransson och är från Långserud. Han är 26 år och tog sin jägarexamen redan när han var 13 år. I gymnasiet (ForshagaAkademin) hade han jakt- och viltvård som inriktning. Dennis är utbildad skytteinstruktör och har haft skyttekurser med elever från Lillerudsgymnasiet. När det är jaktsäsong jagar han helst varje ledig dag. Ofta sker jakten tillsammans med sina två hundar.

Kursupplägg:
Start i september med teoridelen som pågår under hösten. Teoriprovet görs i december/januari. Sen blir det ett uppehåll i väntan på mildare väder och i april/maj drar den praktiska delen av kursen igång med skytteövning på skjutbana. I maj är det dags för de praktiska proven.

Kursstart torsdag 12 september 2019 kl. 18.30-21.00.
Plats: SV Säffle, Hamngatan 5 i Säffle.
Deltagaravgift: 1.800 kr inkl. kurslitteratur. Kostnad för skytteproven och ammunition tillkommer med 495 kr.

Anmäl dig här eller kontakta SV Säffle 0533-149 10