Djur, natur & miljö

Jägarteori på distans

Vår jägarskola ger dig de bästa förutsättningarna för att avlägga jägarexamen. Du får teoretiska kunskaper om vilt, jakt och vapen för att bli en god och ansvarsfull jägare.
Kursen genomförs i digitala träffar och efter kursen är du klar för teoriprov. Studiematerial ingår i kursen, men provavgift tillkommer.

Efter kursens avslut och genomfört teoriprov erbjuds du möjlighet att delta i praktisk skjutskola vid Valfri skjutbana och därefter avlägga skjutprov. Denna verksamhet ligger utanför kursen och du hänvisas till skjutbanans öppettider och prislista för ammunition/vapenhyra.

Kursstart
Onsdag 29 september 2021
Kl 18.00-21.00

Upplägg
15 träffar, sammanlagt 60 timmar

Kursens innehåll
Du får de teoretiska grundkunskaperna om djur och natur, viltvård, jaktformer, vapenhantering. Man måste också veta vilka bestämmelser som reglerar jakten.

Kursmaterial
Vi använder Svenska Jägarförbundets bokpaket Jägarskolan som du beställer själv till första träffen.

Ledare
Ledare är Angelica Thorgersen från Årjäng. Hon ledde senast teorikursen under våren 2021 och hon är godkänd ledare av Studieförbundet Vuxenskolan.

Examinationsavgift tillkommer på ca 250 kr. Detta betalas direkt till examinator i samband med
examinationstillfället.

Bra att veta
Kursen sker via Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut innan prova på-tillfället. Det du behöver för att kunna delta är en dator eller surfplatta med kamera. Använd också ett headset och en bra internetuppkoppling.
Ladda gärna ner Zoom till din dator/surfplatta i förväg.
Skyttedelen ingår inte i denna kurs.

Välkommen med din anmälan!