Dans

Välkomna till klassisk balett för barn!

I denna kurs, klassisk balett för barn, lär vi oss grunderna i en mycket vacker dansstil. Detta gör vi genom att dansa, men även genom lek. Ingen tidigare erfarenhet krävs, vi möter baletten där vi är just nu.

Under lektionerna kommer vi att lära oss olika steg och rörelser och dess franska namn genom att dansa till klassisk musik. Vi kommer också stretcha för att känna in våra kroppar och förlänga våra muskler.

Balett är en utmanande, men oerhört elegant dansstil. När du dansar balett blir du stark, vig och musikalisk. Du utvecklar bra kroppshållning som ofta sitter kvar i kroppen hela livet.

Ledare: Isabel Gunn
Isabel är uppvuxen i Nya Zeeland och har dansat balett sedan 3 års ålder. Hon har uppträtt och tävlat inom klassisk och modern balett, både i grupp och som solist. Att uppträda var alltid Isabels favorit - hon älskar kostym, smink, uttryck och adrenalin som kommer när man ska uppträda för publik.

Isabel har även utforskat rysk folk dans, modern dans, yoga, och akroyoga. Hon är utbildad yoga lärare och gör lekfulla föreställningar med sin sambo som är också dansare.

Med stark balettgrund som har byggs på med lekfullhet och kroppsligt utforskande i vuxen ålder älskar hon att lekar med mötet mellan traditionell, elegant balett och mer moderna, flytande, utforskande rörelser. Hon brinner för att dela sin dansglädje och känslan av inre styrka som kommer när man utmanar kroppen och klara det!

Välkommen med din anmälan här på webben redan idag!

Övriga upplysningar
Om du dansar fler danser eller är en del av en familj där flera dansar på Dansstudion i Arvika måste du i kommentarsfältet vid anmälan uppge detta för att få flerdans- eller familjerabatt.

Första tillfället är prova-på. Efter detta måste du meddela Studieförbundet Vuxenskolan till saga.kihlstedt@sv.se om du inte vill fortsätta på kursen. Kan du inte närvara på första tillfället pga förhinder måste detta meddelas till Saga, så du inte förlorar din plats på kursen.

För frågor kontakta Saga Kihlstedt på Studieförbundet Vuxenskolan i Arvika till mail saga.kihlstedt@sv.se.