Dans

Välkomna till denna nybörjar/fortsättningskurs för dig som är 13 år och uppåt!

I denna kurs, klassisk balett, lär vi oss grunderna i en mycket vacker dansstil. Ingen tidigare erfarenhet krävs, vi möter baletten där vi är just nu.

Under lektionerna kommer vi att lära oss olika steg och rörelser och dess franska namn genom att dansa till klassisk musik. Vi kommer också stretcha för att känna in våra kroppar och förlänga våra muskler.

Balett är en utmanande, men oerhört elegant dansstil. När du dansar balett blir du stark, vig och musikalisk. Du utvecklar bra kroppshållning som ofta sitter kvar i kroppen hela livet.

Ledare: Kristina I Kleinert
Tid & dag: Tisdagar 19.10-20.55
Plats: Katedralen

Om ledaren:
Kristina I Kleinert är utbildad dansare vid Balettakademien och Kungliga Teaterns balettskola i Stockholm samt vid Central School of Ballet i London. Hon är även utbildad danspedagog vid Danshögskolan och har en master i Samtida Dansdidaktik vid Stockholms konstnärliga högskola.
Hon har undervisat vid ett flertal skolor bland annat Balettakademien i Stockholm, Fei Tian Academy i New York, Karlstads universitet och Musikhögskolan Ingesund.
Under åren har hon arbetat med koreografi och sceniska produktioner för olika scener.
Kristina arbetar med alla olika åldrar och nivåer.

Välkommen med din anmälan här på webben redan idag!

Övriga upplysningar:
Om du dansar fler danser eller är en del av en familj där flera dansar på Dansstudion i Arvika måste du i kommentarsfältet vid anmälan uppge detta för att få flerdans- eller familjerabatt.

Första tillfället är prova-på. Efter detta måste du meddela Studieförbundet Vuxenskolan till lisa.lyckborn@sv.se om du inte vill fortsätta på kursen. Kan du inte närvara på första tillfället pga förhinder måste detta meddelas till Lisa, så du inte förlorar din plats på kursen.

För frågor kontakta Lisa Lyckborn på Studieförbundet Vuxenskolan i Arvika till mail lisa.lyckborn@sv.se.