Djur, natur & miljö

Milningskurs

Välkommen på en helgkurs som tar dig minst 100 år tillbaka i tiden! Vi kommer lära oss att resa, sköta om och slutligen riva en kolmila!
Naturligtvis kommer vi inte bara sköta milan, vi kommer ha det trevligt tillsammans, sjunga runt lägerelden och laga klassisk skogsmat såsom kolbullar och nävgröt med lingon och fläsk. Under helgen kommer vi även få besök av en tvättäkta nordsvensk arbetshäst för att få den rätta känslan!

Milan vi ska göra blir i miniatyr, ca 3 m i diameter och 1 m hög, vi räknar med att den ska ha kolat klart på 1,5 dygn.

Som kursledare har vi den oerhört erfarne kolmilaren Sven Henriksson (som kolat många milor i sitt liv) och till sin hjälp har han Torbjörn Wrange som är utomhuspedagog.

Vi kommer antagligen vara på Brattforsheden, Karlstads kommun (plats meddelas när vi vet att kursen blir av, vi behöver vara åtta anmälda deltagare)

Upplägg för kursen:
Fredag, Samling kl. 11. Vi reser milan! Vi håller på till ca kl 17.
Lördag kl. 09 kör vi igång och vi håller på hela dagen och hela natten. Vi räknar med att tända milan kl 10.00.
Under natten ska vi sköta om milan på bästa sätt , vi kommer ha ett rullande schema med två som alltid är vakna och har brandvakten.
Söndag: Vi drar igång vid kl. 09 och vi sköter om milan under dagen och vi räknar med att riva milan kl 15. Avslut 16.30.

Kursen kostar 1750:- och då ingår all mat under hela helgen. Kolen som blir från milan delar vi upp mellan alla deltagare - så du kommer få med den egentillverkad kol hem - det är det inte alla som har! ;)

Du behöver ta med dig:
Eget tält, sovsäck, myggmedel
Egen kåsa, mugg, tallrik, bestick att äta med
Ficklampa

Varmt välkommen med din anmälan till en fantastisk helg i den värmländska skogen!

Har du frågor är du välkommen att ringa SV Molkom 0553-41297