Mat & dryck

Välkomna på en kurs i kombuscha – fermenterad tedryck

Kombuscha är en trendig hälsodryck som är som ett bubbligt, syrligt, ljust te! Den kan smaksättas med bär eller fruktjuice. Resultatet blir en dryck som innehåller mycket mjölksyrabakterier vilket är bra för vår tarmflora.
Drycken har sitt ursprung i norra Kina och har använts där i ett par tusen år.

Vi varvar teori och praktik under den här kvällen och i kurspriset ingår råvaror och en egen startkultur som du får med dig hem för att du ska kunna fortsätta brygga kombuscha.

Ta med dig en, väl rengjord, 2 liters glasburk med lock och en ca 50 cl glasflaska.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten.

Dag och tid: Torsdag den 3 oktober kl 18-20.15
Antal: 1 tillfälle, tre studietimmar
Var: Matsalen på Graninge kulturcenter (Gamla Graningeskolan Molkom)

Kursledare
David Göransson som drivit ett eget livsmedelförädlingsföretag med odling av grönsaker, tillverkning av syrade grönsaker och äppelmusteri.

Anmäl dig här eller ring SV Molkom 0553-41297