Hälsa & välbefinnande

Som en konstnär målar sin tavla,
en bonde plöjer sin åker,
så formar den vise sitt liv.

Vill du i din livskonst, hitta inre balans och styrka för lugn och stabilitet i din vardag? Kort sagt; konsten att leva hållbart med sig själv.

På denna kurs introduceras du för två olika typer av yogaserier. Tanken är att du på kursen lär dig de olika positionerna och den tillhörande andningen, för att sedan kunna använda dig av yogan i din vardag. Yogan vi övar är en mycket gammal form av tibetansk yoga som har likheter med tai chi och kung fu.

Den ena serien bygger på "de fem tibetanerna", vilket är ett kortare program som kan göras dagligen. Den andra serien bygger på "Seammi Jasani" och är en längre frekvens med 30-35 yoga övningar, vilket kan genomföras cirka tre gånger per vecka.

De fem tibetanerna gör dig redo för resten av dagen. Det tar cirka 20 minuter att göra yogaövningarna och det är en bra investering för att väcka din inre styrka, balans och sinnesro till liv. Detta sägs om de fem tibetanerna: "Du blir stark som en timmerhuggare, vig som ett barn och lugn som en vis".

Seammi Jasani är en kraftfull yoga där varje yogaposition är kombinerad med en aktiv andningsteknik. Yogan binder ihop kroppens mentala och fysiska behov och gör kroppen smidigare och starkare.

Kursen kräver inga speciella förkunskaper, kom som du är för att upptäcka din inre styrka.

Kursledare: Asbjörn Clausen, utbildad inom zencentrat i Rättvik och aktiv som meditationsledare under många år.
Dag & tid: Torsdagar kl.19.00-20.30
Plats: Studieförbundet vuxenskolans lokaler på Hantverksgatan 4