Hälsa & välbefinnande

En hälsosam yoga som passar alla och anpassas till olika förutsättningar och behov.

Aktuell forskning visar att yoga, andning och meditation har starka hälsobefrämjande effekter. Yoga strävar efter att skapa balans fysiskt och mentalt och har goda effekter på stress, smärta och sömn.

Kursinnehåll
Passet består av andningsövningar, avslappning och meditation som görs för att hitta ett inre lugn och mjuka upp både kropp och sinne, utan krav och prestation. Övningarna är utformade för att passa alla och inga förkunskaper krävs. Du gör passet utifrån det du klarar av. Övningarna går även att utföra sittande på stol.
Medicinsk yoga har sina rötter ur Kundaliniyoga.

Bra att veta
Ta med egen yogamatta, filt och eventuellt kudde samt vattenflaska. Kom i sköna kläder som du trivs att röra dig i.
Inga förkunskaper krävs.

Om kursledaren
Carina är en mycket omtyckt kursledare som har en bakgrund som sjuksköterska. Hon är utbildad Mediyogainstruktör och Mediyogalärare och har 10 års erfarenhet av att hålla yogakurser.

Ledare: Carina Ferling
Tid: Tisdagar kl 18.30-20.00, start 21 september
Plats: Capella föreningslokal, Spelmansgatan 34, 681 31 Kristinehamn.
Kostnad: 950 kr / 6 träffar
Anmälan: kim.lundberg@sv.se ∙ 0550-230 230 ∙ eller här på hemsidan senast 12 septemberSV följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd och arbetar för att all vår verksamhet ska vara så coronasäker som möjligt. På grund av Covid-19 kan kursen komma att ställas in. Välkommen att kontakta ditt lokala SV-kontor för mer information.