Hälsa & välbefinnande

Passet inleds med MediYoga - en lugn mjuk yogaform som passar alla. Genom mjuka, enkla rörelser, medveten andningsträning, avslappning och meditation sätter yogan igång kroppens självläkesystem.

Övningarna anpassas efter din förmåga, utan krav och prestation. Forskning har påvisat att MediYoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller har någon form av obalans kan yogan hjälpa dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag. Övningarna kan utföras sittande på stol.

Gongen skapar en konsert av olika vibrerande ljudvågor som hjälper kroppen att nå en djupare avslappning. Vibrationerna sägs kunna hela och neutralisera eventuella obalanser på cellnivå. Ljudet rör sig genom, och öppnar upp, nervsystemet vilket resulterar i en lugn och ro-respons och ger dig återhämtning. Ljudet kan ta dig till ett meditativt tillstånd i vila, en inre stillhet bortom tankarna.

Yogan och gongens vibrationer förstärker varandras effekter och ger en mycket djup avslappning. Du vilar till ljudet av 2 gongar med inslag av tibetansk klangskål och vindspel.

Ta med egen yogamatta, filt och eventuellt kudde. 

Ledare: Carina Ferling, lärare MediYoga, worldpeace gongplayer
Tillfällen: Sex gånger med kursstart 16 oktober
Tid: 18.15-19.45
Pris: 790 kr
Plats: Föreningslokalen, Spelmansgatan 34, Kristinehamn
Anmälan: kim.lundberg@sv.se, 0550-230 230 eller här på hemsidan