Mjölksyrningskurs med Surtanten

Mjölksyrningskurs med Surtanten

Mjölksyrningskurs med Surtanten

Mjölksyrade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen.

Under denna workshop får du lära dig vad mjölksyrning är, olika tekniker för att mjölksyra, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till prisbelönta boken ”Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier”, och grundare av företaget Surtantens syrade. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att mjölksyra själv och tar med dig din burk grönsaker hem.

Välkommen till en spännande värld av smaker, dofter och mikroorganismer!


Gör din intresseanmälan idag. Vi återkommer med kursdatum så snart det är fastställt.


Plats: Räntans Gård i Vike, 1,5 mil söder om Kristinehamn.
Pris: 850 kr.

Som deltagare tar du själv med kniv, skärbräda, bunke, burk med gummiring och snäpplock samt valfria grönsaker och kryddor.

Obs! Begränsat antal platser, max 15 personer/tillfälle.