Hantverk & konst

Att måla akvarell innefattar många olika tekniker där det sätts stora krav på noggrannhet. Genom att gå en akvarellkurs får du insikt, kunskaper och färdigheter i att måla akvarell med detaljrikedom.

Kursinnehåll
Vi går igenom grunderna i akvarellmåleri, penselteknik och smarta tips varvat med praktiska övningar. Vi ser på olika papperskvaliteter och testar att måla vått i vått samt vått på torrt. Inga förkunskaper krävs.

Om kursledaren
Konstnären Olga Karlsson från Kil är en mycket uppskattad kursledare med många års erfarenhet av att hålla kurser i måleri i olika medier såsom akvarell, olja och akryl. Hon är utbildad arkitekt och drev i unga år en konstskola tillsammans med sin syster.

Material
Det finns möjlighet att köpa material på plats av ledaren. Startkit innehållande 2 penslar färg akvarellpapper och underlag för ca 400 kr Detta swishas på plats till butik som saluför detta. Meddela oss till fredrik.evrell@sv.se eller via telefon 0573-12002 senast 10 dagar före kursstart om du vill köpa material. Du är självklart välkommen att ta med eget material.

Bra att veta
Det finns gott om matställen i närheten då vi ligger centralt i Årjäng och det finns möjlighet att värma medhavd mat på plats för den som så önskar.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.