Hantverk & konst

En kvällskurs för dig som vill lära dig att tillverka fina och unika saker i betong. Vi håller till utomhus i den lantliga miljön vid Ölmeljus.

Kursinnehåll
På kursen lär du dig grunderna i att gjuta allt från fågelbad till krukor och ljuslyktor i betong. Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan skapa. Du får lära dig hur du blandar, vilka formar du kan använda och hur det du skapat ska torka, för att sedan kunna fortsätta att skapa i betong på egen hand hemma. Vi varvar teori med praktik och du kommer hinna tillverka olika saker som du får ta med dig hem efter avformning.

Material
Både betong och formar ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Utöver kursdagen ingår ett uppsamlingstillfälle för avformning och hämtning av dina alster. Tänk på oömma kläder efter väder, eftersom kursen hålls utomhus.

Om kursledaren
Karin Wirén från Kristinehamn har arbetat med betong i många år. Hon har alltid tyckt om att skapa med händerna och vill gärna inspirera andra att upptäcka det roliga och kreativa med att skapa i betong. Karin har en liten verkstad i sitt garage där hon tillverkar och säljer sitt hantverk. Hennes alster finns också till försäljning i flera hemslöjdsbutiker. Vill du fråga Karin någonting så når ni henne på telefonnummer 0707957896.

Tid: Onsdag 3 augusti kl. 16:30-20:00
Plats: Ölmeljus, Vänersviksvägen 3, 681 95 Kristinehamn
Kostnad: 900 kr (material och fika ingår)
Anmälan senast den 25 juli.