Skogsbusarna. Gratis aktiviteter för barn i Filipstad. Ålder 6-8 år

Vi söker barn som vill ha kul i skogen. Lek och lärande står på programmet och syftet är att öka förståelsen för naturen och att ha roligt tillsammans. Exempel på aktiviteter som kan förekomma: göra naturtavlor, äventyrsbana, leta efter naturens färger, skräpjakt, tipspromenad, naturbingo. Vi bjuder barnen på frukt i samband med aktiviteterna.

När
Tre söndagar i sommar 6 juni, 13 juni och 20 juni kl 10-12.15. Vid första träffen välkomnas anhöriga i början för en kort information.

Var
Kalhyttans friluftsområde, Filipstad.

Ledare
Nathalie Michel Gustafsson och Terese Kupferschmied har erfarenhet av barn och pedagogik. De är godkända ledare av Studieförbundet Vuxenskolan.

Kostnad
Gratis

Utrustning
Ta med kläder efter väder och vattenflaska

Bra att veta
Ledare och deltagare är olycksfallsförsäkrade via studieförbunden. Föräldrar och andra anhöriga undanbedes att närvara under aktiviteterna. Ni får kontaktuppgifter till ledarna om ni behöver ringa era barn.

Våra trivselregler
Vi visar respekt för varandra och för naturen
- Kränkande behandling, våld och medveten skadegörelse tolereras inte
Vi håller ihop gruppen
- Ingen ska hamna utanför eller ge sig iväg på egen hand
Vi följer covid-19 restriktionerna
- Vi håller avstånd, tvättar händerna och stannar hemma vid symtom
Vi låter mobiltelefonen ligga i fickan
- Våra träffar är mobilfria, men barnen får såklart bära sin telefon på sig

Intresseanmälan görs här på hemsidan. Vi sätter ihop en grupp på 8 barn med hänsyn till kön, etnisk härkomst och eventuell syskonrelation. Det är inte "först till kvarn". Är det fullbokat hamnar ditt barn som reserv. Vill du komma i kontakt med arrangören är du välkommen att ringa Albin Norén på Studieförbundet Vuxenskolan, telefon 0533-149 10.

Skogsbusarna är en del av projektet Tillsammans i naturen. Arrangörer är Studieförbundet Vuxenskolan och Studiefrämjandet med stöd av Region Värmland.