Hantverk & konst

Det här är en helgkurs för dig som vill leka med färger oavsett förkunskap. Vi målar utomhus (om vädret tillåter) i den vackra miljön vid Kristinehamns konstmuseum och låter naturen och Vänern inspirera våra motivval.

Vi går igenom grunderna i akvarellmåleri, penselteknik och smarta tips varvat med praktiska övningar. Vi ser på olika papperskvaliteter och testar att måla vått i vått samt vått på torrt. Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll
Vi går igenom hur du väljer ett intressant motiv, att göra egna färgblandningar, olika tekniker för att gestalta vatten och luft samt att vi studerar ljus och skuggor.

Om kursledaren
Konstnären Olga Karlsson är en mycket uppskattad kursledare med många års erfarenhet av att hålla kurser i måleri i olika medier såsom akvarell, olja och akryl.

Tid: Lördag 10/7 och söndag 11/7 kl 10.30-16.30
Plats: Konstasken, Kristinehamns konstmuseum, Dr Enwalls väg 13 C, 681 84 Kristinehamn
Kostnad: 1500 kr (material ingår ej, du får en förteckning över vilket material du behöver innan kursstart)
Anmälan: kim.lundberg@sv.se ∙ 0550-230 230 ∙ eller här på hemsidan senast 20 juni.


Denna kurs sker i samarbete med Kristinehamns konstmuseum.


SV följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och de lokala riktlinjerna och arbetar för att all vår verksamhet ska vara så coronasäker som möjligt. På grund av Covid-19 kan kursen komma att ställas in. Välkommen att kontakta ditt lokala SV-kontor för mer information.