Mat & dryck

Välkomna på en kurs i fermentering - Mjölksyrade grönsaker

Att syra grönsaker är en gammal konserveringsmetod och är som ett hantverk. Det bygger på kunskap övning och lite tålamod då biologiska processer tar tid - vi visar dig hur!
Fermentering sköter sig nästan helt själv och resultatet är både gott och supernyttigt.
Vi varvar teori och praktik under den här kvällen och i kurspriset ingår grönsaker, kryddor och alla råvaror som behövs. Ni kommer även få med er några recept och massor av inspiration med hem.
Ta med en egen, väl rengjord, 1 liters glasburk med snäpplock.

Hälsovinster med att äta fermenterad mat
• Din kropp tar upp fler vitaminer och mineraler
• Dina tarmväggar stärks
• Du stärker ditt immunförsvar
• Du håller dig mätt längre och kan undvika att småäta

Du lär dig
• Lämpliga grönsaker
• Biologiska processer
• Syrning, pickles och surkål
• Kryddning

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten.

Dag och tid: Onsdag den 11 september kl 18-20.15
Antal: 1 tillfälle, tre studietimmar
Var: Matsalen på Graninge kulturcenter (Gamla Graningeskolan Molkom)

Kursledare
David Göransson som drivit ett eget livsmedelförädlingsföretag med odling av grönsaker, tillverkning av syrade grönsaker och äppelmusteri.

Anmäl dig här eller ring SV Molkom 0553-41297