Hantverk & konst

P.g.a. Coronakrisen kan inga fysiska cirklar starta. Anmäl dig gärna inför 2021 så blir du kontaktad när det är möjligt att starta kursen.

Kursen vänder sig till ungdomar från 13 år och är en grundkurs i illustrerad karaktär- och miljödesign. Någon form av tidigare eller grundläggande erfarenhet av tecknande är önskvärt, men intresse, stor nyfikenhet och viljan att lära kommer man också långt med.

Under åtta veckor träffas vi på tisdagskvällar och arbetar traditionellt, med papper och penna, där ledaren Samuel Nilsson går igenom viktiga grunder att använda i sitt grafiska skapande.
Karaktärsdesign: proportioner och anatomi, arketyper och stereotyper, uttryck och gesture samt stilisering.
Miljödesign: perspektiv, komposition, storytelling/bildberättande och förenkling.

Kursen innehåller enklare genomgångar, olika övningar under kurstillfällen samt hemuppgifter. Önskemål från deltagarna har stor betydelse och kommer vara den största styrande faktorn för upplägget. Det är deltagarna tillsammans med ledaren, som bestämmer vad som ska vara huvudfokus under studiecirkeln. Viktigast är att kursen är givande och lärorik för var och en.

Kursmaterial:
-Blyertspennor i olika hårdhetsgrad till skuggningar och rendering. Förslag: 4H/2H - 6B/8B.
-Papperspenna/Stompf till skuggning.
-Stiftpenna med hårt stift för skissning.
-Tuschpennor med olika storlek på spetsen till lineart. Förslag: 0.1 - 0.8.
-Färgpennor eller färgtuschpennor (ej obligatoriskt men önskvärt), till eventuell färgläggning.
-Suddgummi.
-Papper/Block i A4.

Begränsat utbud av kursmaterialet finns även att låna på plats, men var och en rekommenderas att ta med eget material.

Cirkelledaren:
Samuel Nilsson är utbildad inom Concept Art och Illustration och driver eget företag där han tar emot en mängd olika beställningar. Han är därutöver projektledaren och illustratören bakom projektet Ekshärad i Sagor och Sägner. Han har också hållit i ett flertal workshops i teckning tidigare. Vill du veta mer om Samuel, kan du besöka hans Facebooksida: SNArt - Samuel Nilssons Art.

Anmälan:
Ungdomar som fyller 13 år under 2019 kan delta. Målsman lämnar anmälan till kursen för ungdom under 18 år. Kursen startar när den är fulltecknad. Kallelse skickas ut innan kursstart. Välkommen med din anmälan!