Hantverk & konst

Lär dig sy dina egna underkläder!

Du får kunskap i att måtta, rita och klippa mönster till de underkläder och BH som du kommer att sy. Du får hjälp med ändringar av mönstret om så behövs. Sömnaden av dessa plagg kommer vi också gå igenom steg för steg allt efter behov. Vi går även igenom vilka sömmar som används och hjälper dig med att ställa in symaskinen så att sömmarna blir bra.

Bra att veta
Du bör ha lite syvana.
Ta med dig din egen symaskin, sax för tyg och papper, en liten sax, polyestertråd, stretchnålar till symaskinen, knappnålar och mönsterpapper.
Vi bjuder på fika under kursen. Måltider står du för själv, det finns tillgång till kyl/mikro i lokalen samt flera trevliga restauranger i närheten.

Material
Material går att köpa på plats men det går också bra att ta med eget.

Om kursledaren
Lisa har haft kurser och ritat sina egna mönster i över 20 år. Hon syr i det mesta men har en förkärlek till trikå och underklädessömnad.

Kursledare: Lisa Gustavsson, LG sömnad
Tid: Fredag 27/8 och lördag 28/8 kl 9.00-18.00
Plats: Kristinehamns Historiska, Södra Hamngatan 1A, 68131 Kristinehamn
Pris: 1850 kr exkl material
Anmälan: kim.lundberg@sv.se ∙ 0550-230 230 ∙ eller här på hemsidan senast 15 augusti.


Denna kurs sker i samarbete med Kristinehamns Historiska.


SV följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och de lokala riktlinjerna och arbetar för att all vår verksamhet ska vara så coronasäker som möjligt. På grund av Covid-19 kan kursen komma att ställas in. Välkommen att kontakta ditt lokala SV-kontor för mer information.