Hantverk & konst

Lär dig att väva, ett hantverk från vår tideräknings början. Vävning är anrikt hantverk med stora kreativa möjligheter, endast fantasin sätter gränserna.

Kursinnehåll
Du får lära dig att sätta upp och väva enklare vävnader som dukar, handdukar och mattor. Vi går igenom moment som varpa, solva, skeda, göra vävnota och att läsa vävmönster. Vi ser på olika material och vävtekniker. Tillsammans med kursledaren bestämmer du vad du vill väva och vilket material som är lämpligt. Inga förkunskaper krävs.

Om kursledaren
Suzanne Sjögren är uppvuxen i USA där hon tidigt utvecklade ett intresse för hantverk. Hon fick redan som barn lära sig att spinna, väva, sticka och sy. Hon är sedan 20 år tillbaka bosatt i Sverige. Hon är utbildad inom vävning på bland annat Västerbergs folkhögskola och har arbetat som vävlärare i 13 år.


Tid: Åtta onsdagar kl 18.30-20.45 med start 16 februari
Plats: Vävstugan, Västgötagatan 24, 68140 Kristinehamn
Kostnad: 1890 kr (exkl material)
Anmälan: kim.lundberg@sv.se ∙ 0550-230 230 eller här på hemsidan senast den 6 februariSV följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och de lokala riktlinjerna och arbetar för att all vår verksamhet ska vara så coronasäker som möjligt. På grund av Covid-19 kan kursen komma att ställas in. Välkommen att kontakta ditt lokala SV-kontor för mer information.