Hantverk & konst

Intresseanmälan till en helgkurs i akvarellmåleri för dig som vill arbeta med vattenbaserad färg.

Att måla akvarell innefattar många olika tekniker där det sätts stora krav på noggrannhet. Genom att gå en akvarellkurs får du insikt, kunskaper och färdigheter i att måla akvarell med detaljrikedom.

Vi går igenom grunderna i färgsättning, penselteknik och smarta tips varvat med praktiska övningar. Vi experimenterar med olika kemiska ämnen som kan lösas i vatten. Vi skapar intressanta effekter och spännande texturer. Förutom tekniska övningar ligger tonvikten på att ge eleven möjlighet att utforska sin egen bildvärld.

Upplägg: Vi träffas en lördag kl 10 - 16.

Pris: 500 kr + materialkostnad tillkommer.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Konstnären Olga Karlsson är en mycket uppskattad kursledare med många års erfarenhet av att hålla kurser i måleri i olika medier såsom akvarell, olja och akryl.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Kursen startar vid tillräckligt många deltagare, så anmäl ditt intresse redan idag. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

SV Värmland följer noga folkhälsomyndighetens rekommendationer och de lokala riktlinjerna och arbetar för att all vår verksamhet ska vara så coronasäker som möjligt. Vi öppnar upp med försiktighet och uppmanar alla att fortsätta hålla avstånd, både inom- och utomhus, tvätta händerna, stanna hemma om du känner dig sjuk. Välkommen att kontakta ditt lokala SV-kontor för mer information.