Vi Unga söker projektledare

Nu söker vi en person som vill driva och utveckla Vi Ungas ungdomsverksamhet i kommunerna Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla tillsammans med vårt studieförbund Studieförbundet Vuxenskolan.

Vi Unga är en partipolitiskt och religiöst obunden barn- och ungdomsorganisation. I Vi Unga finns ca 200 föreningar och cirka 9500 medlemmar och det är unga som sitter i styrelserna och leder verksamheten. Vi Ungas vision är att ”alla barn och ungdomar får utvecklas, känna sig betydelsefulla och ha möjlighet att förverkliga sina idéer”.

Tror du på alla ungdomars möjlighet att förverkliga sina idéer? Vi Unga söker en projektledare på heltid under ett års tid. Fokus i projektet ligger på att motverka rasism och särbehandling och att jobba för inkludering och demokrati. I tjänsten ingår att stötta ungdomar att förverkliga sina idéer genom att starta egna föreningar, hitta nya ungdomsgrupper, arrangera utbildningar, träffar och läger samt ta fram en inkluderingsstrategi. Arbetet är relativt fritt och det finns möjlighet att själv vara med och forma hur arbetet läggs upp. 

Vi söker dig som:
Är utåtriktad, entusiastisk och har lätt för att inspirera andra.
Är självgående och idérik.
Trivs med att arbeta självständigt.
Motiveras av att se verksamheten och individer växa.
Har stort engagemang för barn och ungdomars fritid

Det är meriterande, men inget krav, om du:
Har erfarenhet av ungt föreningsliv, styrelsearbete och/eller folkbildningsverksamhet.
Har ledarerfarenhet.
Har jobbat som medlemsvärvare.

Har körkort och gärna tillgång till egen bil.
Har erfarenhet av att arbeta i projekt med planering, genomförande och uppföljning

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Hitta nya ungdomsgrupper i Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan och inspirera dem att starta Vi Unga-föreningar.
Stötta befintliga föreningar i området. 
Hjälpa föreningarna att förverkliga sina idéer.
Planera och genomföra egna träffar, läger och utbildningar.
Planering, genomförande, redovisning och uppföljning av projektet.
Ta fram en inkluderingsstrategi och en jämlikhetspolicy

Vad kan Vi Unga erbjuda dig?
Tjänsten är på 100% under ett års tid. Vi tillämpar målstyrd arbetstid med visst arbete på helg- och kvällstid. Tjänsten innebär stor frihet under ansvar. Du får varierande och stimulerande arbetsuppgifter med kontor i Uddevalla.

Praktiskt om tjänsten:

Placeringsort: Uddevalla
Lön: Fast månadslön.
Tillträde: 1 oktober 2019 eller enligt överenskommelse.
Tjänstgöringsgrad/arbetstid/varaktighet: Visstidsanställning 100 % under tolv månader. Målstyrd arbetstid med arbete vissa kvällar och helger. 
Kontaktperson: Martina Staxäng, verksamhetsutvecklare Västra Vi Unga.
tel. 0760 31 37 45, martina.staxang@viunga.se
Sista ansökningsdatum 11:e september. CV och personligt brev skickas till rekrytering.vast@sv.se

Förbundet Vi Unga
Förbundet Vi Unga är en ideell organisation som startades 1955 och drivs av unga för unga. Förbundet Vi Unga har som vision "Att alla barn och ungdomar ska få utvecklas, känna sig betydelsefulla och ha möjlighet att förverkliga sina idéer" och jobbar mot detta både på nationell och lokal nivå genom den demokratiska föreningsformen.

Mer information om Vi Unga finns på www.viunga.se

Studieförbundet Vuxenskolan, SV
Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund, som genom att öka alla människors inflytande och delaktighet, arbetar för att stärka demokratin. SV vill ge människor möjligheter och erbjuder en bred verksamhet med mängder av studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. Vi vill bidra till en värld som bygger på hållbar utveckling. SV är en ideell organisation, och vi samarbetar med en mängd organisationer och föreningar. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Därför är vi en engagerad lokal kraft för föreningsliv, kultur och samhälle i hela landet.

Hämta detta som pdf
Vi Unga söker projektledare - annons.pdf