Data & IT

Covid-19

Vi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge.
Detta kan komma att påverka starten (eller formen) för cirkeln.


Alla kan surfa - grundkurs i digitala hjälpmedel

Kursinnehåll
Dagens samhälle ställer höga krav på digital kompetens, vare sig du är ung eller gammal. Det har i många fall blivit en klyfta mellan de som kan eller inte kan. Detta kan vi ändra för dig!

Kursplan
Användning av digitala hjälpmedel från grunden. Den startar med hur man nyttjar mobil eller surfplattor. Du lär dig bl a: Läsa och skicka e-post och meddelanden, fotografera, använda kalender och påminnelser, hålla kontakt med vänner genom sociala medier som Facebook och Skype, använda kartor och söka resvägar m m

Studiematerial
"Alla kan surfa" - är utformat för studiecirkel som en förenklad manual med steg-för-steg-instruktioner. Cirkelledaren hjälper deltagarna att använda sin surfplatta och smartphone efter sina egna förmågor, önskemål och prioriteringar. Häftet ingår i deltagarkostnaden.

Bra att veta
Du bör ha din egen telefon/surfplatta med dig.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare och sker på kvällstid.

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900