Djur, natur & miljö

Travskolan Knatte 1
För barn från 5 år och uppåt.
Här får barnen närma sig och lära sig om hästens skötsel på ett säkert och lekfullt sätt. Barnen får även känna på hur det känns att sitta i vagnen bakom ponnyn under några tillfällen på kursen. Missa inte chansen att komma till oss på Åmåls travskola. Här får du lära dig att sköta om och köra häst, att mysa med våra fyrfota vänner och träffa nya kompisar ingår också så klart.

Travskolan befinner sig i egna lokaler centralt på stallbacken. Travskolan förfogar över ett stall med sex boxar, anpassade för de ponnyer som finns i verksamheten. Vi har två Shetlandsponnyer, två Gotlandsruss. Finns även tillgång till stor häst.

Sedan hösten 2013 är också vår Travskola kvalitetssäkrad av Svensk Travsport, vilket vi är mycket stolta över och Travskolan drivs av Dalslands Travsällskap och har idag ca 25 elever i veckan.

Kursinnehåll
Stallets rutiner
Skötsel och hantering av häst
Hästens signaler
Hästens anatomi
Travhästens utrustning

Anmälningsinformation
Kontakta Linnea Åhl e-post till: linnea.ahl@amal.travsport.se eller ring telefon 073-597 04 80

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Varmt välkomna till Åmåls Travskola i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.