Övrigt

GIG-jobb via faktureringsföretag – från idé till verksamhet

SV Väst kommer under hösten 2021 erbjuda kostnadsfria kurser på distans till dig som är arbetslös eller riskerar att permitteras eller varslas pga Corona. Kurserna omfattar totalt 40 timmar och ges i studiecirkelform. Alla kurser är 100% distansbaserade - i enlighet med folkbildningsrådets direktiv - och erbjuds via Zoom eller Teams. Anmäl dig snarast. Begränsat antal platser!
Om det behövs kan deltagare utan digital vana erbjudas introduktion till hur distansutbildning går till. Egen dator eller smartphone krävs. Detta tillhandahålls inte av SV.
Alla kurser hålls på svenska, Den här även på engelska.• Att arbeta på frilansbasis via egenanställning (Cool Company, Frilansfinans mfl).
Egenanställning är en möjlighet till arbete som i vardagsprat även kallas ”gigjobb”. Gigjobb kan handla om allt från att rigga en scén vid en spelning, till att skriva en artikel, medverka vid en konferens, flyttstäda, passa barn eller promenera en hund. Det handlar om korta, tillfälliga uppdrag med andra ord. En möjlighet när det gäller gigjobb, eller korta uppdrag är att fakturera via faktureringsföretag. Detta underlättar administration för både uppdragsgivare och utförare. Kursen behandlar egenanställningens förutsättningar, villkor, möjligheter och begränsningar samt ger deltagarna vägledning i hur man registrerar och avslutar ett konto.
(Sv/Eng)


Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900