Humaniora

Författaren Inger Waern

Änglamöten
En höstnatt1978 var jag med om en mäktig händelse i Vargön där vi då bodde. Jag vaknade plötsligt av att hela sovrummet var alldeles upplyst. Ljuset gav inga skuggor och fyllde upp alla vinklar och vrår. Ljuset förändrades och försvann långsamt ut genom fönsterlisten. Långt senare fick jag det förklarat att det var en Herrens ängel som kommit och spridit sitt ljus.

Inger Waern
Inger Waern är en utflyttad Dalslänning. Är född i Åmål och uppvuxen i Hällan Ödskölt då med efternamnet Asplund.

Nu har det gått 45 år sedan Ängeln kom till mig. Men efter femton år kom jag in i en fas av utbrändhet och funderade över livet. Ensam i skogen kom det till mig att jag skulle samla människors upplevelser av Änglar, Ljus och Bönesvar, och jag svarade ja. Under åren har jag varit med om mer fantastiska händelser, men det låter jag mina lyssnare få ta del av.

Jag började skriva direkt samma dag jag fick uppgiften. Det har blivit sju böcker. Sex av dem är insamlade berättelser från vanliga svenskar. Den senaste heter: Guds Änglar vill hjälpa dig. En av dem blev ett önskemål av förläggaren att jag skulle skriva om mitt eget liv. Livet som författare har gett mig så många intressanta och spännande uppdrag. Bl a har jag varit med i tv och åkt på föredrag till många platser inom Sverige och jag fortsätter med det. Dessutom har jag skrivit en bok som inte är förlagsbok som handlar om livet på riktiga landet med arbete och lekar på gården i Ödskölt. Sedan drygt 40 år bor vi i strax utanför Mariestad.

Bra att veta
När: kl 14:00

Arrangeras i samarbete med
Alltorps Julmarknad och Studieförbundet Vuxenskolan