Djur, natur & miljö

Detta är kursen för dig som vill få teoretiska kunskaper i biodling för att sedan kunna komma igång med egen biodling våren 2022. För att delta i kursen behöver du ha en dator, platta eller smartphone med internetuppkoppling. Det är också bra om du har hörlurar/headset. Vi använder en enkel programvara (Google Meet) och du behöver inte installera något.

Vi går igenom biodlingens grunder: hur ett bisamhälle fungerar, vilken utrustning du behöver samt hur du sköter och håller dina bin friska under biåret. Du får också hjälp med goda råd hur du ska tänka när du skaffar ditt första samhälle och vad du kan odla för att gynna pollinerande insekter. Kursledarna är erfarna biodlare som aldrig tröttnar på att svara på frågor om bin och biodling. För att du ska få maximalt ut av kursen är det viktigt att du tidigt knyter kontakt med din lokala biodlarförening.

Kursplanen omfattar 14 studietimmar fördelade på sju tillfällen. Vi följer Sveriges Biodlares Riksförbunds kursplan i boken Mina första år som biodlare och arbetsboken Min biodling. På www.biodlarna.se kan du läsa mer om kursböckerna.

I kursavgiften ingår kurslitteratur och annat material. Kursboken kommer per post till var och en.

Kontakta gärna Eva Carlsson så berättar hon mer om kursen: evai.carlsson@gmail.com eller 070-731 45

I samarbete med Södra Inlands Biodlareförening