Djur, natur & miljö

Det här är kursen för dig som drömmer om att bli biodlare, som just startat biodling på egen hand eller som vill fräscha upp gamla kunskaper.

I kursen får du lära dig biodlingens grunder: hur ett bisamhälle fungerar, hur du ska sköta bina under biåret och vilken utrustning du behöver. I kursen ingår också många praktiska moment: hur du handskas med bin på ett tryggt sätt, hur du undersöker bisamhället, hur du skattar och slungar honung och hur du snickrar tillbehör till bikupan. Du får också hjälp och goda råd hur du ska tänka när du skaffar ditt första samhälle. Kursledarna är erfarna biodlare som aldrig tröttnar på att prata om bin och biodling. Till sin hjälp har de föreningens hundratusentals bin.

Kursplanen omfattar 30 studietimmar fördelat på åtta tillfällen. Vi följer Sveriges Biodlares Riksförbunds kursplan i boken Mina första år som biodlare och arbetsboken Min biodling. På www.biodlarna.se kan du läsa mer om kursböckerna.

Kursen äger rum sex onsdagskvällar i följd kl 18–21 samt två lördagar kl 10–16 (dubbelpass).

I kursavgiften ingår kurslitteratur och annat material.

Kontakta gärna Eva Carlsson så berättar hon mer om kursen: evai.carlsson@gmail.com eller 0707-314 563.

Vi anpassar oss efter rådande coronaläge. Det blir arbete i små grupper och utomhus så mycket som möjligt. Tänk på kläder efter väder och sittunderlag.


I samarbete med Södra Inlands Biodlareförening