Hälsa & välbefinnande

Välkommen till prova på sittyoga vid ett tillfälle

Sittyoga passar alla och allt du behöver är bekväma kläder. Du utför övningarna sittandes på en stol.

Alla kan utföra yoga, oavsett ålder eller rörlighet. I yogan möter du dig själv där du är just nu. Klassen passar dig som har svårt att stå eller ligga när du utför yoga, och som har svårt att komma ner eller upp från golvet. Passar oavsett om du är nybörjare eller van vid yoga. Sittyogan innehåller övningar, andningsträning och avslappning. Du gör alla övningar utifrån din egen förmåga.

I sittyoga på stol är fokus att öka rörligheten och flexibiliteten, stärka och stretcha musklerna samt att öka cirkulationen i hela kroppen. Sittyoga balanserar bäckenbotten och förbättrar koordinationen. Vi jobbar med övningar som stärker kroppen fysiskt, mentalt och emotionellt. Det är välgörande för kropp och sinne. Den fokuserade andningen och andningsövningarna hjälper både kropp och sinne att balanseras. Du tränar dig i att sakta ner tankarna och stilla ditt inre.

Fördelar med sittyoga:
- Bättre cirkulation och hållning
- Minskad stress
- Mer energi
- Ökad rörlighet och smidighet
Inga förkunskaper krävs

Cirkelledare
Sarah Isgren har utövat yoga i över 20 år och har en lärarutbildning (200 h) i Yin Yoga med ayurvedisk inriktning från Yoga Devi i Stockholm, lärarutbildning i yoga (RYT-200 h), lärarutbildning i stolsyoga och restorative yoga samt Ayurveda Specialist certificate från Yoga and Ayurveda Center.

Yoga är för Sarah ett sätt att leva där omtanke ges om kropp, sinne och själ. Yin Yogan har hjälpt Sarah ur utbrändhet och att hitta stillhet inom sig. Att stanna upp och för en stund släppa det som har varit och tankar på det som komma ska, och bara vara här och nu. I yogan finner Sarah läkning, frid, smidighet och styrka.

Bra att veta Tänk på att ta på mjuka och rörliga kläder. Ta gärna med vattenflaska.

Anmälningsinformation
Deltagaravgiften för prova-på-tillfället 100 kr betalas med Swish 123 074 82 36 eller kontant på plats.
Studiecirkeln startar vid 6 anmälda deltagare.
Startdatum är preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälning

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900