Dans

Bugg avancerad del 1

Vi skall först och främst ha kul och dessutom lära oss Bugga.

Kursinnehåll

Alla kurser omfattar 6 lektioner. För ungdomar under 20 år är kostnaden 500 kr.
Det vanligaste är att man går kurserna Grundkurs och Fortsättningskurs i en följd. Men det är många som väljer att kanske ta en extra omgång av Grundkursen för att sätta grunderna lite bättre innan man går vidare. På grund- och fortsättningsnivån medverkar förutom ledarna ett antal hjälpledare vid varje kurstillfälle.

Det blir en nivåhöjning och även ett annat fokus på den Avancerade kursen. Innan man ger sig på vår Avancerad kurs så rekommenderar vi starkt att gå om Fortsättningskursen för att få allt på plats. Lite beroende på hur mycket man dansar utanför kurserna kan det var bra att gå Fortsättningskursen både två och tre gånger.

Så för att få ut maximalt av kursen ska man känna sig bekväm i sin dans och ha viljan att utveckla den ytterligare.

Kursplan

Vi kommer att börja lektionen med en kort uppvärmningsdans och fortsätter sedan med att repetera det vi gjort på tidigare lektioner under den första timman. Sedan tar vi en kvarts fika paus och fortsätter resten av lektionen med att träna på nya turer.

När vi lär ut en ny tur så gör vi det steg för steg. Vi delar upp turen i små bitar som vi övar på för att sedan sätta ihop dem till en helhet. Vi övar först utan musik och sedan med. Vi övar sedan turen i dansen och då har ni chansen att få hjälp av en assistent som kan ge praktiska tips precis när ni dansar. Passa på och fråga så mycket ni kan!

Ibland kan en tur kännas väldigt svår och då är det viktigt att veta att man kommer att repetera detta om och om igen.
Många turer återkommer också som delar i andra turer så man får många chanser att nöta in turerna. Oftast är det svåraste att knäcka den första nöten, sen har man hittat tekniken för att klara resten :)

Bra att veta

Ta med dig ett par skor att byta om till, helst med en sula som glider lätt på parkett. Det är bra av flera skäl. Du kan enklare göra vissa övningar, du skonar dina knän och det förhindrar att vi drar in damm och smuts som gör golvet allt för halt och sliter på golvet. Ni kommer att bli väldigt varma så klä er inte för varmt. När vi fått upp farten riktigt ordentligt lite längre fram i kursen kan det till och med vara skönt att ha med sig ett byte av tröja.

Anmälningsinformation
Anmälan direkt på Dansmössens hemsida: www.bugga.nu

OBS! Det antal lediga platser som står på hemsidan stämmer ej. För uppdaterad information kontakta Dansmössen direkt.

Om du vill ha mer information om kursen eller har frågor om hur det fungerar så är du givetvis välkommen att kontakta Dansmössen. Du gör det enklast genom att skicka ett mail till: bugginfo@gmail.com eller telefonnummer : 0730-856491 ( vardagar 18-21).

Cirkeln arrangeras i samarbete med: Dansmössen

För mer information kontakta oss:

Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900