Trädgård, hus och hem

Är du en av alla människor som gillar din trädgård och vill utveckla intresset? Gör din trädgård till precis den plats som du drömmer om att den ska vara. Det är bra att skaffa sig mer kunskap i ämnet vare sig det gäller vilken sorts rosor som är mest lämpade i söderläge, hur du ska plantera din mynta eller hur man planerar en köksträdgård på bästa sätt.
På denna resa kan du lära dig massor genom att se hur andra gör i sina trädgårdar, vi guidas genom trädgårdarna.

Vi reser som vanligt med Enströms Buss. Kl. 8:00 från Ishallens parkering, Trollhättan till Sara och Magnus Brenne, Nyhagens Trädgård i Berghem mellan Borås och Varberg. Det är en lantlig trädgård med mycket perenner och lökväxter, mängder av spännande buskar och träd på tillväxt, en stor köksträdgård med fruktträd, bärbuskar, upphöjda odlingsbäddar, drivbänkar och växthus. De har en liten butik där de säljer alla växter som är till salu. Det går att betala med kort. Där finns även egentillverkad keramik till försäljning.
Vi äter vår medhavda matsäck här.
Vill du läsa mer? Besök deras hemsida www.brenne.se

Vi reser vidare till Glasets Hus i Limmared där det serveras en lunchbuffé, nu har klockan hunnit bli ca: 13:00.

Efter maten åker vi vidare till Cramers handelsträdgård i Hillaröd, där kan vi handla med 10 % rabatt på plantskoleväxter. När vi handlat färdigt beger vi oss till Inger & Åke Rindekrans och deras privata trädgård i Bämhult. De har en trädgård med flera olika barrträd som granar, enar och tallar, många lövträd som lönn, sydbok, körsbär och ett antal buskar. Mellan dessa finns utplanterade perenner av olika slag. Några stenpartier får också plats. De har en damm och en bäck, en köksträdgård och ett antal fruktträd.

Busskaffe och lotteridragning har vi på hemresan på någon lämplig plats. Vi beräknas vara hemma i Trollhättan ca: kl. 19:15.

Pris för bussresa, lunchbuffé och busskaffe (kaffe och bulle) 400 kr för medlem, 500 kr för icke medlem.
Observera att anmälan är bindande efter sista anmälningsdagen som är 23 maj.
Anmäl dig till Trollhättans Trädgårdsförening anmalan@trollhattanstradgardsforening.se eller ring/sms till Roger 0707-22 37 59 eller Ammii 0704-39 36 89

Arrangemang tillsammans med Trollhättans Trädgårdsförening www.trollhattanstradgardsforening.se