Djur, natur & miljö

Bohusleden. 34 mil vandring genom 11 kommuner. Skog. Trolska sjöar. Fantastisk och stundtals dramatisk natur. Vackra utsikter, naturreservat och fint belägna vindskydd. På vissa ställen även hotell och annan service.

Bohusleden har något för alla. Lätt eller svårt. Dagsetapper eller längre vandringar. Hotell eller vindskydd.

Du behöver inte åka till Dolomiterna, Cinque Terre eller Pilgrimsleden mot Santiago de Compostela, eller ens till Kungsleden, för att uppleva fantastisk vandring. Du kanske t.o.m. har det runt knuten.

Bohusleden är numera en ganska välskött och välmarkerad led. Men så har det ju inte alltid varit. Hur kommer det sig?

Ta del av Västkuststiftelsens erfarenheter av arbetet med Bohusleden, och strävan efter att skapa hållbara och kvalitetssäkrade vandringsleder i regionen.

Föreläsningen kommer att ske via plattformen Zoom. När du gjort din anmälan kommer du att få ett mail med tydliga instruktioner hur du loggar in för att se föreläsningen.

Denna föreläsning är helt kostnadsfri!

Vid frågor kontakta kundtjänst 010-33 00 900
I samarbete med Västkuststiftelsen
Välkommen med din anmälan!


Info:
Vi vill bjuda in dig till en mini-festival för inspiration och små enkla knep för att på ett roligt sätt ställa om till en mer klimatsnäll vardag. Föreläsningsserien tar upp olika ämnen som hållbart resande med tåg genom Europa, Odla med tekniken hydroponisk odling, Olof Wängborg tar med oss längs med en hållbar vandring genom Bohusleden och vi besöker även Helena på Kosters trädgårdar som berättar om permakultur och ekologiska lösningar i vardagen.

Föreläsningslista:
25 maj 19:00-20:00 – Hydroponisk odling, hur funkar det?
26 maj 19:00-20:00 - Hållbar vandring längs med Bohusleden
27 maj 19:00-20:00– Kosters trädgårdar; permakultur och ekologiska lösningar i vardagen
28 maj 19:00-20:00 - Hållbart resande med tåg genom Europa, hur fungerar det egentligen?