Trädgård, hus och hem

När du lever på en mindre yta har du naturligt mindre saker och du kan heller inte skaffa dig särskilt mycket nya saker.

Det du har får du välja noggrannare liksom vilka utrymmen du behöver. Detta leder till många beslut och du får lära dig vad som faktiskt är viktigast för dig.

Såhär beskriver kursledaren Angelica sin resa:
I tre år har jag och skalat ner både prylar saker som passade ett “normalt hem” på 140 kvm med barn till ett liv där mina barn som bor med mig varannan vecka och jag har ett tinyhouse på 12 kvm och en gäststuga på 8 kvm samt en köksstuga på 14 kvm. Totalt 34kvm.
Det är skönt att ha mindre saker att hålla ordning på. Det är skönt att inte öppna skåp med saker som inte använts på flera år. Men det innebär också vissa utmaningar som trånga utrymmen men har samtidigt lärt mig att det går jättebra att ha övernattande kompisar i en liten friggebod och goda vänner på besök i en mindre stuga. Vill man träffa hela tjocka släkten kan man tänka nytt, varför inte boka långbord och gå på restaurang? Men hur ska man kunna göra sig av med saker man tycker om? Ångrar man sig inte? Jag har ännu inte ångrat en endaste sak jag gjort mig av med. Barnen har inte nämnt ett ord om någon leksak som inte finns kvar. Oavsett hur litet man vill bo finns det många som vill göra sig av med onödiga saker. I den här kursen får du lära dig och prova att praktisera att göra dig av med onödigt och leva med mindre. Vi går igenom hur man kan tänka kring rum och kategorier av saker samt olika strategier för att fatta beslut.


Kursupplägg: Vi har ett möte via zoom två onsdagar kl 19 där vi kan interagera och reflektera med varann, mötet kan också spelas in och tittas på i efterhand om du inte kan delta. Via min hemsida hittar du en särskild sida med video. Ett personligt telefonmöte på 30 minuter ingår i kursen och bokas separat. Jag svarar på mejlfrågor under kursens gång.