Hantverk & konst

Foto: Maria Schmidt Larsson

Rädda en klimatdrabbad sidensjal
Eco-print är att lägga blad och blommor direkt på tyg, rulla samman det hårt, värmebehandla och packa upp en överraskning. Växterna ger avtryck på tyget! Alltid vackert, alltid oberäknelig!

Klimatdrabbad sjal av siden /ull. Små familjeföretag i Indien drabbades av översvämningar och deras siden/ull-tyg blev osäljbart på den vanliga marknaden. Din sjal bidrar till deras möjlighet att överleva.

Kursupplägg
Vi börjar med att samla växter, och prova olika blad och olika tekniker på enkla tyger i kastrull på kokplatta. Därefter gör du i ordning din scarf med växter du plockat och gör ett paket av den. När det skymmer tänder vi upp elden under den vedeldade grytan och allas paket läggs ner i grytan som får koka i ett par timmar och sedan svalna över natten. Nästa dag packar du upp din sjal - din present till dig själv. Så spännande att se vad det blev. Du kan sedan göra sjalen än mer personlig med broderi under workshopen eller senare.

Pris
3750 kr som inkluderar workshop, material (inkl. siden/ull-sjal) och all mat/fika under tiden.

Kursledare
Danette Quartey som ägnat sig åt Ecoprint under lång tid. Se bilder på Instagram danettequartey

Kursassistent: Maria Schmidt Larsson som gick sin första Ecoprintkurs för Danette sommaren 2021 och sedan dess experimenterat på egen hand hemma i tvättstugan. Se bilder från kurs och experiment på seconddesign.se

Bra att veta
Tid: fredag kväll till söndag eftermiddag , 14-15-16 oktober 2022. Tiderna är lite preliminära.
Fredag 18:00-20:30
Lördag 09:30-20:30
Söndag 09:30-14:30

Anmälningsinformation
Anmälan skickas till maria@seconddesign.se Sista anmälningsdag 30 september. 6 – 12 deltagare.

Studiecirkeln startar vid 6 anmälda deltagare
Du får faktura och mer information från kursledningen några veckor före kursen.

Ev. boende: Några rum finns att hyra, först till kvarn gäller. Be om mer info/pris maria@seconddesign.se mob 0705835435.