Hantverk & konst

ECOPRINT


Kontakttryck med blad och annat från naturen


En grundkurs där du under en helg får ta del av grundläggande principer för ecoprint, dvs botaniska kontakttryck, en teknik med naturen i fokus, som belastar miljön så lite som möjligt. Välkommen att genom både medvetet skapande och slump arbeta fram dina egna unika bilder och tryck på både tyg och papper. Kursledare är:
Danette Quartey, artist, som arbetar med textil ekofärgning och repurposedesign, visual journaling, collage, mixed media och fotokonst
Gun Nilsson, kursledare och artist, som arbetar med textil ekofärgning, ord och bild, collage, visual journaling, rostmanipulering, akryl och akvarell.
Kl 13 på lördagen hålls en föreläsning som även är öppen för allmänheten.
Välkomna till ett fantasteri med naturen som utgångspunkt!Tider: Lördag 11/5 10.30 - ca 18.00, föreläsning kl 13-14.30 (öppen för allmänheten). Söndag 12/5 9.30 -ca 15.30. Med kallelsen får du mer information om vad du behöver ta med dig. Då får du även info ang lunch. Det kan tillkomma kostnader för mat och material.


En fortsättningskurs planeras där fokus ligger på ecoprint i kombination med redesign och textilt återbruk.


Cirkeln arrangeras i samarbete med Ålgårdsföreningen

Anmälningsinformation

Studiecirkeln startar vid 7 anmälda deltagare

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:

Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900