Hantverk & konst

Kursen vänder sig till dig som inte har tidigare erfarenhet av indigofärgning och vill pröva denna fantastiska naturliga infärgningsmetod.

Kursinnehåll
På lördagen kommer vi gemensamt att sätta två stycken naturliga indigobad enligt 123-metoden med indigopigment från Indien. I kombination med indigofärgning arbetar vi med reservagetekniker som shibori och reservagetryck för att skapa mönster och färga olika nyanser av indigo. Deltagarna får pröva att arbeta med olika material som tyg, papper och trä. Du kommer att få ta del av kursledare Linda Zettermans kunskap om indigo, både dess historia och och fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv.

Material
Det finns tyger i bomull, siden, ull och papper till försäljning till självkostnadspris. Du kan även köpa indigopigment och ett startkit till ett eget indigobad. Det går även bra att ta med egna papper och tyger av naturmaterial. Räkna med att ni kan färga ca 500 g tyg/person. Indigopigment och visst provmaterial (tyg, papper och trä) ingår i kursavgiften.

Kursledare
Linda Zetterman är verksam som formgivare och färgare med fokus på hållbar textilproduktion. Hon driver sedan 2019 hantverksstudion Boom craft studio i Stockholm tillsammans med Sara Carlsson. I sin egna konstnärliga praktik arbetar Linda ofta med indigo och naturliga färgpigment och interaktiva konstprojekt. Linda undervisar på Capellagården och håller även workshops i indigo- och naturlig färgning i kombination med olika mönstringstekniker. Läs mer på www.lindazetterman.se

Bra att veta
Te och kaffe finnes, fikabröd till självkostnadspris. Medtag eget lunchpaket.
(Har du någon fikaallergi, maila annika@egnahemsfabriken.se . Skriv namn, kursdatum och vad du är känslig för)

Arrangeras i samarbete med Egnahemsfabriken och Kulturutveckling VGR / Hemslöjdskonsulenterna.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900