Trädgård, hus och hem

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som infaller 30 maj varje år. Syftet är att fler vackra gamla kvalitetsfönster ska bevaras. Passa på att lära dig grunderna i fönsterrenovering på fönstrens dag. Den här kursen går under två dagar!

Slöjd & Byggnadsvård i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar flera grundkurser i fönsterrenovering i samband med temadagen Fönsterrenoveringens dag 30 maj.
Notera att denna kurs hålls under två dagar med start 29 maj och slut 30 maj.

Under denna introduktionskurs visar kursledarna momenten i fönsterrenovering steg för steg. Vi plockar ur glas, kittar och går igenom målning samt diskuterar lämpliga verktyg, glaskvalitet, linoljefärg med mera.

Praktik och teori varvas under dagen.

Kursledare
Ledarna för kursen är Titti och Rolf Saxmark som driver företaget Fönsterdoktorn. Titti har varit lärling hos fönsterhantverkare Sven Silén och dessförinnan arbetat inom kemi, fotografi och akutsjukvård under många år. Rolf är utbildad brandingenjör och därför kunnig både inom huskonstruktion, ventilation och skorstenskonstruktion.

Webb: fonsterdoktorn.com/
Instagram: fonsterdoktorn_o_syster_rolf

Äta
Fika med kaffe/te ingår i kursavgiften. Lättare lunch ingår i kursen. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Ta med
Arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor. Har du en gammal fönsterbåge får du gärna ta med den för att öva de olika momenten på. Ta även med fönsterrenoveringsverktyg som kittkniv, färgskrapa och liten hammare om du har egna sådana. Det kan också vara bra att ta med sig anteckningsblock och penna. Ett tips är att fotografera de olika momenten!

Att tänka på inför kursstart
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR & HUR
Datum: 29-30 maj 2021
Tid: Lördag & söndag kl.10-17
Kursledare: Tittit & Rolf Saxmark, Fönsterdoktorn
Avgift: 2 770 kr.
Plats: Nyböle 420, Frändefors

Anmälan och frågor
Anmäl dig här eller via mail vast@sv.se ellertill kundtjänst på telefon 010-33 00 900

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se