Vi ser mer bild nu än någonsin. Vi fullständigt bombarderas av bilder i media, på nätet, i olika tidningar, reklamaffischer och i sociala medier. Men hur ser vi egentligen på bild och fotografi? Hur läser vi bilder? Och vad säger våra fotografier till omvärlden?

Välkommen till en kurs om fotografiet och en djupdykning i bildkritik samt bildens uppbyggnad!
I denna kurs ligger fokus på samtalet kring dina och de andra deltagarnas bilder. Hur läser jag som betraktare en bild? Vad är konstruktiv kritik och hur kan jag ge och ta emot denna på ett bättre sätt för att utveckla mitt fotograferande?

Kursen passar dig som är ny inom fotografi eller dig som hållit på ett tag men som vill lära dig mer om att se och prata om bild. Fotografisk utrustning spelar ingen som helst roll. Det spelar heller ingen roll vad du fotar, alla fotografier går att prata om!

Kursen kommer vara uppbyggd på digitala träffar via Zoom varannan vecka, så du kan delta vart du än befinner dig. Uppgifter kommer ges mellan tillfällena för att du som deltagare ska ge dig ut och ta nya bilder att ta med till efterföljande tillfälle. Träffarna kommer bestå av gemensamma samtal blandat med övningar gällande bildkritik och bildsamtal.

Cirkelledare i kursen är Annasara Bjaaland som är utbildad yrkesfotograf och fotokonstnär. Annasara har stor vana vid bildsamtal och bred kunskap om fotografi i stort, hon driver eget företag med allt från bröllopsfotografi till konstnärliga projekt.

Välkommen till ett samtal om fotografi under fyra tillfällen!