Hantverk & konst

Är du nyfiken på vad glasfusing är?
Följ då med under 4 kvällar och prova på vad man kan åstadkomma med glas och denna teknik. Denna kurs passar även de som har provat på/gjort detta tidigare. Glasfusing är tekniken man använder för att smälta samman olikfärgade glas och metaller till vackra smycken. Tekniken användes redan 2000 år f.Kr. av de gamla egyptierna och romarna. Under 1000-talet upptäcktes konsten att blåsa glas och således glömdes fusingmetoden bort. I början av 70-talet förfinades dock tekniken och blev därmed lättillgänglig för allmänheten.

Kursplan
Du kommer att få lära dig grunderna i tekniken och skapa smycken. Kommer du inte på vad du ska göra får du inspiration och idéer från andra deltagare och vår cirkelledare. Att prova på glasfusing är ett roligt sätt att uppleva och upptäcka ett nygammalt och spännande hantverk.
Efter sista träffen är du givetvis välkommen tillbaka för att hämta ditt föremål så fort det har smält klart i ugnen.

Bra att veta
I cirkelavgiften ingår material till 2 st omonterade smycken, du betalar själv dina hängen som du kan köpa av kursledaren.
Cirkelledaren har material med sig som ni kan köpa på plats för att tillverka fler smycken utöver de två som ingår i kursavgiften.
Är du medlem i SPF (Stenungsund) - så betalar du 850kr för kursen.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid minst 5 anmälda deltagare

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900