Hantverk & konst

Är du nyfiken på vad glasfusing är?
Följ då med under 4 kvällar och prova på vad man kan åstadkomma med glas och denna teknik.

Glasfusing är tekniken man använder för att smälta samman olikfärgade glas och metaller till vackra smycken. Tekniken användes redan 2000 år f.Kr. av de gamla egyptierna och romarna. Under 1000-talet upptäcktes konsten att blåsa glas och således glömdes fusingmetoden bort. I början av 70-talet förfinades dock tekniken och blev därmed lättillgänglig för allmänheten.

Du kommer att få lära dig grunderna i tekniken och skapa smycken. Kommer du inte på vad du ska göra får du inspiration och idéer från andra deltagare och vår instruktör. Att prova på glasfusing är ett roligt sätt att uppleva och upptäcka ett nygammalt och spännande hantverk.

I cirkelavgiften ingår material till 2 st omonterade smycken, du betalar själv dina hängen som du kan köpa av kursledaren. Cirkelledaren har material med sig som ni kan köpa på plats för att tillverka fler smycken utöver de två som ingår i kursavgiften.

Kursen startar vid minst 5 anmälda deltagare.

Startdatum är preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900