Hantverk & konst

Halmens hus erbjuder en spännande kurs i att göra en stor julbock på Halmens hus i Bengtsfors.

Halm är ett fantastiskt material som går att använda på många sätt. Delikata arbeten med tunna toppstrån och grova flätor med långhalm är bara några sätt som visar halmens mångsidighet som hantverksmaterial. Nu har du chansen att göra en riktigt klassisk stor julbock hos Halmens hus. Perfekt att sätta vid granen inför jul. Tillsammans med en handledare arbetar du från grunden med att rensa halm för att sedan jobba vidare med bockens olika delar. Med hjälp av olika redskap och tekniker kommer du efter avslutad kurs att ha skapat en alldeles egen julbock.

Kursledare
En av Halmens hus slöjdare har arbetat med bland annat julbockar i snart 40 år och kan med säkra händer guida dig på väg mot att skapa din egen julbock i halm.

Fika och lunch
Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier till Halmens hus, info@halmenshus.com

Bra att veta
Inför kursen behövs inga förkunskaper. En liten sax samt en kökshandduk är bra att ta med vid kurstillfället Medlemmar i Föreningen Halmens hus erhåller 10% rabatt på kursavgiften; för mer information gällande medlemskap vänligen kontakta Halmens hus.


Plats och tid mm
Datum: 5-6/9
Tid: Lördag 9-17
Kursledare: Halmens Hus
Avgift: 1 950 kr

Cirkeln arrangeras i samarbete med Halmens hus Bengtsfors
För mer information om kursinnehåll kontakta:
Halmens hus
Tel: 0531-528023
Epost: info@halmenshus.com

För anmälan kontakta:
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum
Tel 0302-158 58
Epost: lerum@sv.se

Anmälningsinformation
Angett datum är preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.