Historia & Konsthistoria

Till dig som vill bli auktoriserad medlem i Bohusläns guider

Kursinnehåll
Utbildningen omfattar 120 timmar fördelade på två terminer. Under kursen varvas studiebesök, föreläsningar och praktiska moment. I kursen ingår följande moment: Värdskap, allmänkunskap om Bohuslän, kunskap om Uddevalla, Orust, Tjörn, Stenungsund, Kungälv och Öckerö: historia, natur och miljö, geografi, kultur, sevärdheter, samtid, näringsliv. Entreprenörskap/eget företagande, marknadsföring, guideteknik (guiderollen, presentationsteknik, att leda grupper, bussguidning samt säkerhet).

Kursplan
Fullgjord och godkänd guideutbildning ger möjlighet till medlemskap i Bohusläns Guider och auktorisation som lokalguide i kommunerna. För auktorisation enligt SveGuides normer krävs godkänt resultat vid teoretisk kunskapskontroll och praktisk uppguidning på svenska. Utbildningen är en yrkesutbildning.

Förkunskaper
Gymnasial utbildning eller liknande. Kunskaper i främmande språk ses som en merit. Förtur ges till sökande som är boende i Bohuslän och födda efter 1956. Vi ser gärna både manliga och kvinnliga sökande.

Bra att veta
Starten blir 22 eller 29 sept 2021, med reservation för pandemiändringar.
Kurstillfällena kommer vara på onsdagar kl.18-21 samt några lördagar.
Vi kommer främst att vara i Vuxenskolans lokaler i Uddevalla, Henån, Stenungsund och Kungälv. Därtill kommer studiebesök och kortare resor i området.
Kursavgift är 8700 kr. Kostnader för kurslitteratur och HLR tillkommer.
För mer info: Carina Gustavsson-Öberg, tel: 0705-565328 el. cg.oberg@gmail.com

Cirkeln arrangeras i samarbete med Bohusläns guider

Anmälningsinformation
Antal deltagare: Max 14 deltagare
Tycker du det låter spännande så är du välkommen med ansökan/anmälan till Studieförbundet Vuxenskolan Väst. Mailadress: vast@sv.se eller tel. 010-3300900. Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag 10 augusti 2021.

Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Covid-19 information Vi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge.
Detta kan komma att påverka starten (eller formen) för cirkeln.