Hälsa & välbefinnande

Yogan som stillar dina tankar/sinnet och leder dig till klokare val

Kursinnehåll
Mediyoga är en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform för svensk hälso- och sjukvård och kan utföras av alla sittande på stol eller på mjuk träningsmatta.
Om du är i behov av hjälp med stress, huvudvärk, sömnsvårigheter, ryggproblem, hjärt-kärlsjukdomar mm, skapa en beteendeförändring eller vill uppnå ett ökat mentalt välbefinnande - så är detta något för dig. Istället för att gasa tills du rasar kan vi ge dig verktyg att komma ur oönskade mönster.

Kursplan
Mediyogan utgår från olika basprogram. BAS i MediYogan = livsavgörande dvs att tillgodogöra oss våra Basala BEHOV för att kunna skapa läkning och hälsa. Mediyogan strävar att vara som en enda lång meditation, en form av Bodymindträning med lugna kontrollerade yogaövningar med djupandningen (Mediandning) som löper som en röd tråd genom hela passet. Det utgår från ett recept av integrerade delar, andning, mentala tekniker, fysiska rörelser, avslappning och meditation. Bli inte skrämd, vi kommer inte att stå på huvudet eller andra komplicerade fysiska positioner. Utan det är lugna beprövade och djupverkande övningar. Trots detta så uppnår du effekter över tid som ökad smidighet, inre styrka (dvs hitta alla små muskler och rörelser ifrån bäckenet upp i hela ryggraden till nacken, som är så viktiga i din vardag). Det stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv och hormonsystem.

Passen varar 1 ½ tim. Varje pass börjar med 10 min guidning in i Mediyogans olika verktyg för att frigöra och utveckla kropp och själ, allt utifrån gruppens specifika behov. Under terminen tas olika ämnen upp för fördjupad kunskap om Andning, Mantra (Läkande Ljud), Mudra (Handpositioner). Vi arbetar för att öka fokus och medvetenhet om din hälsa, hur vi undviker stress och hur vi underlättar återhämtning. Ett viktigt mål för vårt arbete inom cirkeln är att frigöra vår egen energi. Passen avslutas med att tillfälle ges till reflektion i grupp eller enskilt.
Du erbjuds även en kostnadsfri telefonrådgivning via Hoogens Rehab.

Bra att veta
För att leda Mediyoga krävs grundläggande medicinsk kompetens. Monika van den Hoogen kommer tryggt guida dig och terapeutiskt utforma passen efter era specifika behov och hjälpa till med frågor utifrån sin roll som sjukgymnast. Monika har arbetat som sjukgymnast/fysioterapeut och inom i föreningsliv i mer än 25 år och har beprövad erfarenhet och kunskap om livet som kan hjälpa dig att hitta rätt väg.

Cirkeln arrangeras i samarbete med Hoogens Rehab: www.hoogensrehab.se, tel: 0760-215161

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 3 anmälda deltagare

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900