Djur, natur & miljö

Jägarexamen - Teoridel

Teori start hösten så att man är klar för teoriprov våren 2022 och efterföljande studiecirkel i Skytte. (Separata studiecirklar med separata deltagaravgifter)

Kursinnehåll
Den som vill ha tillstånd att inneha jaktvapen ska kunna visa upp bevis på ett godkänt kompetensprov – jägarexamen. Syftet med jägarexamen är att varje jägare ska få grundläggande kunskaper om och intresse för viltvård och jaktteknik. Det krävs kunskaper om ekologi, biologi, viltvård, säkerhetsfrågor, skjutvapen och ammunition, jaktlagstiftning och annan lagstiftning av betydelse. Tanken är att jakten ska bli säker, ekologiskt anpassad och att viltet ska visas hänsyn. Jägarexamen ska främja en god jaktkultur.

Teorikursen omfattar 15 träffar och efter godkänt teoriprov startar våren 2022 studiecirkeln för skytte, denna omfattar upptill 10 träffar och de praktiska proven som består av tre olika delprov, hagelgevärsprov, grundprov/kulgevär och högviltprov/kulgevär.

Cirkelledare Ulrika Kyrk

Studiematerial
Jägarskolan
Vi beställer hem studiematerialet till första träffen! Vi reserverar oss för ev prishöjningar och ev kostnad för tillkommande port.
Provkostnad tillkommer!

Bra att veta
Möjlighet finns att i grupper åka till Vildmarkspartner i Brålanda för att skjuta i skyttesimulator, kostnad för detta betalas på plats.
Efter avslutad teori avslutats erbjuds "skyttedelen" som separat studiecirkel. Deltagaravgift, ammunition samt provkostnad betalas separat för denna del.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 8 anmälda deltagare

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Covid-19 information Vi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge.
Detta kan komma att påverka starten (eller formen) för cirkeln.