Djur, natur & miljö

Jägarexamen i Stenungsund
Den som vill ha tillstånd att inneha jaktvapen ska kunna visa upp bevis på ett godkänt kompetensprov – Jägarexamen. Syftet med jägarexamen är att varje jägare ska få grundläggande kunskaper om och intresse för viltvård och jaktteknik. Det krävs kunskaper om ekologi, biologi, viltvård, säkerhetsfrågor, skjutvapen och ammunition, jaktlagstiftning och annan lagstiftning av betydelse. Tanken är att jakten ska bli säker, ekologiskt anpassad och att viltet ska visas hänsyn.

Kursinnehåll
En komplett utbildning som leder till Jägarexamen både med teori och skytte. Genom teoretiska och praktiska lektioner, tillsammans med studiebesök, tillgodogöra sig kunskaper för att sedan slutföra Jägarexamen för hög- och småvilt.

Studiematerial
"Din väg till Jägarexamen". Boken ingår inte i deltagaravgiften utan kan köpas genom Studieförbundet Vuxenskolan. Ange i din anmälan om du vill ha boken eller inte. Vi beställer hem studiematerialet till första träffen! Vi reserverar oss för ev prishöjningar.

Bra att veta
Veckodagarna kan variera. Vi bestämmer tillsammans dag för träffar efterhand under kursens gång.
Provkostnad tillkommer! Provavgifterna varierar exempelvis på hur många provskjutningar du som deltagare gör.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 6 anmälda deltagare. Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar. Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.

Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900