Djur, natur & miljö

Jägarexamen i Stenungsund - teoridel
Den som vill ha tillstånd att inneha jaktvapen ska kunna visa upp bevis på ett godkänt kompetensprov – Jägarexamen. Syftet med jägarexamen är att varje jägare ska få grundläggande kunskaper om och intresse för viltvård och jaktteknik. Det krävs kunskaper om ekologi, biologi, viltvård, säkerhetsfrågor, skjutvapen och ammunition, jaktlagstiftning och annan lagstiftning av betydelse. Tanken är att jakten ska bli säker, ekologiskt anpassad och att viltet ska visas hänsyn.

Kursinnehåll
Kursen leder till examination för jägarexamens teoretiska del. Genom teoretiska och praktiska lektioner, tillsammans med studiebesök, tillgodogöra sig kunskaper för att sedan slutföra teoriprov Jägarexamen för hög- och småvilt.

Observera att den praktiska delen som examineras med ett skjutprov inte ingår utan genomförs av annan utbildare. Information om anmälan till denna examinationsdel ges under kursens gång.

Studiematerial
"Din väg till Jägarexamen". Boken ingår i deltagaravgiften. Ange i din anmälan om du redan har boken. Vi beställer hem studiematerialet till första träffen! Vi reserverar oss för ev prishöjningar.

Bra att veta
Veckodagarna kan variera. Vi bestämmer tillsammans dag för träffar efterhand under kursens gång.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 6 anmälda deltagare. Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar. Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.

Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900