Djur, natur & miljö

Vill du bli Jägare? - Första steget är att ta Jägarexamen
Söker du efter jägarexamen i Trollhättan-området? Då har du kommit rätt!
Att ta din jägarexamen är ett första steg för dig som vill börja jaga. Du kommer lära dig mycket om artkännedom, vapen & ammunition, ekologi, lagar & regler, hundar, eftersök, etik & moral m.m.

En godkänd jägarexamen krävs för att kunna bli beviljad licens för jaktvapen (licensansökan görs hos polisen). Har du blivit beviljad licens för jaktvapen så har du också möjlighet att träna med ett sådant vapen. En komplett jägarexamen består av ett teoretiskt prov och tre praktiska delprov (hagelgevärsprov, grundprov kulgevär samt högviltprov för kulgevär). En komplett examen ger behörighet för samtliga, för jakt i Sverige godkända vapentyper.
Det finns ingen nedre åldersgräns för att få ta en jägarexamen. Man måste dock ha de fysiska förutsättningarna för att kunna hantera vapen på ett säkert sätt för att få göra de praktiska delproven. Däremot måste man vara 18 år fyllda för att söka vapenlicens.

Kursplan
Vår kurs är i 2 delar, teoretisk och praktiskt moment, båda avslutas med teoriprov och skytteprov. Kurserna leds av erfarna och engagerade jägare. Totalt omfattar teorikursen 15 tillfällen (kväll) och praktiska biten sker under 3,5 heldagar. Litteratur: Din väg till jägarexamen, 500 kronor ingår i avgiften.
Det som tillkommer är
• Teoretisk provavgift
• Uppskjutning

Studiematerial
Studielitteratur: Din väg till jägarexamen, ingår i avgiften.

Cirkelledare
Mikael Olsson har varit ledare i våra cirklar Jägarexamen länge och han är mycket kunnig och en omtyckt ledare.

Bra att veta
Vi samarbetar med Jägarnas Riksförbund där ni har möjlighet att bli medlemmar och då erhålla en rabatt på 10% på deltagare avgiften. Detta får ni mera information vid cirkelstart.
Fakturan skickas ut till deltagarna efter första träffen.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 10 anmälda deltagare

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Covid-19 information Vi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge.
Detta kan komma att påverka starten (eller formen) för cirkeln.