Samhälle

I serien: Vad säger du! Reclaim the herstory - om jakten på de bortglömda rösträttskämparna i Bohuslän

Välkommen till tredje föreläsningen i serien Vad säger du! på temat demokrati. Jakten på Bohusläns rösträttskämpar
Var med och ”Reclaim the herstory” – välkommen på en föreläsning om jakten på de bortglömda rösträttskämparna i Bohuslän. Jienny Gillerstedt, samtidsarkeolog och utställningsproducent på Bohusläns museum, berättar om hur kampen för kvinnlig rösträtt såg ut i Bohuslän för 100 år sedan. Det blir en föreläsning om mod, demokrati och jämställdhet.

Jienny Gillerstedt: ”Många kvinnor känner sig historielösa då många av våra historiska förebilder har blivit osynliggjorda och bortglömda. Ett av många exempel är alla de människor som kämpade för kvinnlig politisk rösträtt och ett mer jämställt samhälle. Något som vi på Bohusläns museum vill ändra på. Vi har därför sedan 2018 arbetat med att hitta och lyfta fram rösträttskämpar i Bohuslän för att kunna få en bättre bild av hur rösträttskampen såg ut här. En del av resultatet kommer visas upp i utställningen MOD2021 som har premiär 8 mars på Bohusläns Museum och i Villa Solfrid”.

Efter föreläsningen finns det gott om utrymme för samtal och vi följer upp med två ytterligare träffar på temat; ”Tjörns rösträttskvinnor” den 2/2 och ”Bortglömda kvinnor” 9/2 i Villa Solfrid.

Arrangemanget sker i samarbete med Tjörns kommun, Elin Sundbergs vänförening och med stöd av #vimåsteprata

Viktig info
Arrangeras i samarbete med Tjörns kommun, Elin Sundbergs vänförening och med stöd av #vimåsteprata

För mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Covid-19 information Vi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge.
Detta kan komma att påverka starten (eller formen) för cirkeln.


#demokratiiväst #vimåsteprata