Funktionsnedsättning

Prova på olika kulturaktiviteter

Kulturprojektet STOLT – Kulturskolorna i Stenungsund, Tjörn, Orust och Lilla Edet är ett projekt där vi Tillsammans erbjuder kulturaktiviteter för barn i särskolorna och barn som har en funktionsvariation.

Kursinnehåll

Under 2018-2019 kommer alla elever i särskolan kunna få prova på olika aktiviteter som vänder sig till dig som vill testa att lära dig att dansa, spela instrument, måla akvarell, slöjda eller testa på drama/dockteater m m.

Kursplan

Animation med Kristian Berglund och Marcus Carter - första tillfället
Lördag 5/10 Kl 10 – 12
Vi träffas för prova på animation på olika sätt. Vi börjar med att arbeta med modellera. Av leran skapar vi figurer som vi sedan gör korta animerade filmklipp med. Sättet vi animerar på kallas stop-motion och går till så att man tar en bild, flyttar sin figur lite grann och tar en bild till. När man tagit tillräckligt många bilder så kan man spela upp bilderna i en följd. Då ser det ut som om figuren rör sig av sig själv.

Animation med Kristian Berglund och Marcus Carter - andra tillfället
Lördag 19/10 Kl 10 – 12
Vid andra tillfället gör vi animationer av saker på papper, det kan vara teckningar som vi gör själva eller bilder som vi hittar i tidningar och klipper ut. Vi använder samma teknik, stop-motion som vid första tillfället. Vid bägge tillfällena kommer vi att ha tre arbetsstationer där vi gör animationerna, så vi kommer också få träna på att arbeta tillsammans.

Dans och musik med Eva Elvesson och Anna Holgersson - första tillfället
Lördag16/11 Kl 10 – 12
Vi utforskar hur olika toner låter genom att spela på plaströr i glada färger. Instrumentet heter boomwhackers och spelas genom att slå plaströret mot något.
Vi tränar dans, skapar egna danser och har roligt ihop med härlig musik.

Dans och musik med Eva Elvesson och Anna Holgersson - andra tillfället
Lördag 23/11 Kl 10 – 12
Vi fortsätter spela på plaströr (boomwhackers) och tillsammans skapar vi musik på olika sätt.
Vi tränar dans, skapar egna danser och har roligt ihop med härlig musik.

Bra att veta

Alla aktiviteterna är gratis och vi bjuder på frukt i pausen. Aktiviteterna genomförs på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund.
Föräldrar och ledsagare som stannar i rummet förväntas delta i aktiviteterna.

Anmälningsinformation

Anmäl dig / ditt barn till ett eller flera tillfällen. Det går bra att komma på en av de två aktiviteterna per tillfälle. Skicka mail till ann-marie.myllykangas@sv.se med namn på deltagaren, telefonnummer och vilken aktivitet du vill vara med på.

Vid frågor kontakta annika@sprakbussen.se.

Cirkeln arrangeras i samarbete med

Stenungsunds kommun, Tjörns kommun, Orust kommun, Lilla Edets kommun och SV Västra Götaland

För anmälan eller mer information kontakta oss:

Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900