Trädgård, hus och hem

I denna kurs är hållbarhet i fokus. Vi tränar synsättet i permakultur och odlar i massor. Vi börjar säsongen med planering av grödor vi vill skapa i vår trädgård inför nästa säsong och hur de ska fördelas i trädgården. Vart ska odlingen vara, vart ska perennerna vara och mina fruktträd? Vad ska jag börja med? Växthus, måste man ha det och vilka möjligheter finns? Damm, fjärilar, nektar, bo åt bina och grodor. Hur skapar vi bästa förutsättningar för en livskraftig hälsosam miljö, som vi blir en del av? Varje plats är unik och därför ingår också ett personligt samtal där du kan rådfråga. Mina erfarenheter kommer från att ha designat och anlagt tre trädgårdar i storleksordningen 700-1100kvm de senaste 9 åren och gjort design åt ett flertal andra, från uteplatser till trädgård på 6000 kvm. Du kan planera för en mindre uteplats eller en hel trädgård.


Kursupplägg: Vi har ett möte via zoom två måndagar kl 19 där vi kan interagera och reflektera med varann, mötet kan också spelas in och tittas på i efterhand om du inte kan delta.. Via min hemsida hittar du en särskild sida med video. Ett personligt telefonmöte på 30 minuter ingår i kursen och bokas separat. Jag svarar på mejlfrågor under kursens gång.

Om kursledaren Angelica:
Angelica har odlat sedan 2007 och även professionellt de senaste åren i ett andelsjordbruk utanför Ljungskile. Hon har doktorerat i växtekofysiologi och intresserat dig för permakultur sedan 2011 och sedan dess hunnit med ett flertal projekt både på pappret och i praktiken. Det sista projektet handlar om att förvandla ett kalhygge till en grönskande trädgård, boende i tinyhouse.