Data & IT

Lär dig skapa din egen blogg eller hemsida!

WordPress är ett av de mest populära publiceringssystemen för både hemsidor och bloggar idag och används för närvarande för att producera ca 30 % av alla världens webbplatser. Wordpress är ett bra verktyg för privatpersoner och företag. Det passar både nybörjare och avancerade användare.
Kursinnehåll

Under denna kurs lär du dig allt det viktiga som du behöver för att kunna bygga, utveckla och administrera en WordPress-sajt.

FFör vem

Kanske har du ett eget företag eller projekt som behöver en hemsida. Det kan också vara så att du behöver WordPress för arbetet.

Förkunskaper

Du behöver ha god förmåga att arbeta med olika program (dock inte nödvändigtvis grafiska program) i Windows- eller Macintoshmiljö. Det är bäst om du kan ta med din egen dator till kursen så att du kan öva hemma, men det finns datorer att tillgå i datasalen.

Inga förkunskaper i WordPress krävs. Att kunna läsa engelska är en fördel eftersom visa "tillägg" är ej översatta.

Kursplan

Kursen ger kunskaper för att själv kunna utforma, uppdatera och administrera en hemsida/sajt i Wordpress. Du kommer också att förstå hur du kan anpassa din sajt med hjälp av tillägg och teman.

Uppkoppling till Wordpress (varje deltagare får en egen server som de kan använda under kursen). Det finns möjlighet att behålla den efter kursen, eller du kan flytta din sajt till en valfri webbhotell).

Innehåll:
Redigeringsmiljön
Skapa sidor
Montera bilder
Redigera och formatera text
Kontaktformulär
Koppling till sociala medier
Bildspel
Skapa menyer
Installera tillägg
Installera teman
Grunder om sökmotoroptimering och Google Analytics
Grunder om digitala bilder
Säkerhet
Backup
Praktiska tillämpningar

Som deltagare får du träna att sätta upp en sajt med menyer, sidor och olika funktioner i form av tillägg. Under kursen kommer vi att använda samma tema för alla deltagare (påverkar utseendet) för att lära oss principerna. Du lär dig alltså verktyget Wordpress för att efter kursen eller mellan kurstillfällena kunna sätta igång med din egen hemsida.

Anmälningsinformation

Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:

Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900